Kedves Érdeklődő!

 

Bemutatok egy példát arra,hogy milyen is valójában egy komplett leszámolható minta.

Először is van egy kép arról,hogy hogyan fog kinézni a kép kivarrva.

Pl.:Pucca a kedvelt rajzfilm hős. Ő ilyen lenne kivarrva.



 

A következő a mintarajz,ami szimbólumokból áll.Mindegyik szimbólum egy-egy színt jelent. Jelen esetben ilyen lesz:

 

A szimbólumok színeit alapesetben Anchor osztott hímző színeire bontom,mert annak a legjobb az árnyalata és annak van a legtöbb színe.Természetesen olyan színskálát adok meg,amilyennel ön kiszeretné varrni a képét.

Pl.:Puppets,DMC,Vénusz....vagy amilyet választ.

 

 

A szimbólumok színeit ily módon adom meg: Ezt megkönnyítem azzal(ha esetleg kihagyna egy pár árnyalatot a képen),hogy szín mintát is nyomtatok.Így nem a szimbólumot látja a fonal száma előtt,hanem a megfelelő színt amivel várhatóan varrja majd a mintát.Itt is az Anchor fonal(ANC)van feltüntetve.

Ha szeretné,hogy a mintája egyszerűbben olvasható legyen,kérje mintáját színesben!A következő kép megmutatja,hogy milyen egy színesleszámolható minta.Most a Pucca rajzát mutatom színesben.

Most folytatnám a fonal színeinek átváltásával.

Itt következik az Anchor fonal(ANC)színeinek átváltása másfajta fonal számaira ami megközelítőleg olyan,mint az eredeti Anchor szín.

Azért azt írom,hogy megközelítőleg,mert egyik másfajta fonalnak se nincs annyi árnyalata,mint az Anchornak.Ez azt jelenti,hogy van olyan Anchor szín,aminek több pl:Puppets megfelelője van,mert hiába van annyi árnyalat,pont olyan amit keresünk nincs benne csak hasonló,ilyen hasonló pedig több is van.

Ilyen esetben a mintarajzon is meglátjuk,hogy egy-két szimbólumot ugyanazzal a fonallal kell varrni.Ettől nem kell megijedni,mert a kivarrt képen nem fog föltűnni.

Persze ez attól függ,hogy milyen fonallal varrna szívesen.Én személy szerint a Vénuszt ajánlanám,mert a minősége hasonlít az Anchorhoz,az ára pedig szinte a legolcsóbb(60-70ft attól függ hol veszi).A színskálája majdnem akkora,mint az Anchornak.

Az Anchor megfelelője                 A Vénusz megfelelője

 

Szóval az Anchor át lett váltva Vénuszra.

A szimbólumokhoz be kell helyettesíteni a Vénusz számokat,amit úgy kell,hogy pl.: 152 ANC megnézed az átváltótáblázatot és a Vénusz megfelelőjét,jelen pillanatban 2428.

Tovább nem is kell az Anchorral foglalkozni,csak azokkal a fonal számokkal,amelyikeket kiírtunk a táblázatból.A mostani esetben a Vénusz számok. Az átváltott számokhoz hozzánézzük a szimbólumokat,és behelyettesítjük a mintarajzba.

Lehet vásárolni!

Megvesszük az átváltott színeket,és az anyagot. Milyen anyag kell? Amelyik szimpatikus,de kezdőknek a nagylyukú kanavát ajánlom. Hogy milyen is az?Merevített anyag aminél 1cm-ben 5-6 ill. 8lyuk van. Van bézs és fehér színű.

Ő lenne a nagylyukú.1cm/5szem

    

 Ő a féltű kanava. 1cm/6 szem.

És végül a tű, amiben 1 cm/ 8 szem van.

 

 

Ha megvan az anyag is,lehet kezdeni a varrást!

Keretre feszítjük a megfelelő nagyságú anyagot,és figyeljük a mintát.

A mintán egy kis szimbólum egy lyuk az anyagon.

Nézed a szimbólumot,veszed a színét és elkezded varrni:Bal alsó sarokból jobb fölső sarokba és így ismétlődik.Csomót nem kötünk a fonalon,hanem az elkezdésnél alulról meghagyunk egy akkora fonalat,amit (azután hogy elfogy a tűből és elvarrtuk a szálat) újból befűzünk a tűbe és a visszáján elvarrjuk. Így fog kinézni az első pár öltés.

 

 

MINDENKINEK NAGYON JÓ ÖLTÖGETÉST KÍVÁNOK!

Ha meghoztam a kedvet,hogy egy bonyolultabb munkába fogj,keress meg és küldj egy kedvenc képet amit szeretnél kivarrni,megcsinálom a mintáját!

Azért írtam le ilyen részletesen a leszámolható minta mivoltát,mert több visszajelzést kaptam,hogy ők nem ilyenre gondoltak,hanem,hogy egy anyagra rajzolom fel a mintát.

Amint látjátok,erre az anyagra rajzolni nem igazán lehet. Én azt hiszem,hogy nem egy ördöngösség és garantáltan kikapcsol a feszült mindennapok gondjai alól! Remélem mindenki számára érthető volt a leírás!

Ha nem,írj a fórumba és válaszolok a kérdésekre!

SZIASZTOK!!!

(akit érdekel a dolog): Menü/ "Elérhrtőségeim", vagy a 0630/406-5547-as számon,(hétköznap csak du. 4-óra után,hétvégén bármikor),illetve a: tamasagnes74@citromail.hu címen.

 

Üdv. Mindenkit: Ági.

Oldalmenü
Naptár